marți, 10 februarie 2009

FIOE condamna razboiul din Gaza

In numele lui Allah , Cel Milostiv, Cel Indurator!


Cu o imensa durere, Musulmanii din Europa urmaresc stirile care prezinta drama din fasia Gaza. Aceste acte barbare sunt indreptate impotriva poporului Palestinian din fasia Gaza. Aceste crime ale armatei israeliene invadatoare datorate folosirii unei puteri militare mortale, au inceput Sambata 27 Decembrie.

Masacrul condus de masina militara israelita este indreptat catre oameni nevinovati. Sute de inocenti civili cad morti sub atacul teribil condus de israel.

Aceasta desfasurare de evenimente este fara precedent si nu poate fi justificata sub nicio forma. Nu poate tacerea fi un raspuns la astfel de crime. Atacurile aeriene au fost concentrate asupra unei poriuni mici de pamant care are cea mai mare densitate a populatiei din intreaga lume. Ceea ce se intampla este un genocid asupra locuitorilor Palestinieni.

Firea umana nu poate fi decat socata la vazul terorii si uciderii unei natiuni intregi. Trebuie mentionat ca atacurile aeriene incepeau atunci cand copii ieseau de la scoli, maximizand astfel teroarea si moartea printre copii. Locuri de adorare au fost bombardate cu cei care se rugau in interiorul lor. Aceste lucruri fac aceasta operatiune militara una barbara.

In fata acestei situatii deosebit de grave, noi suntem alaturi de poporul Palestinian din fasia Gaza. Dorim sa aratam fratia noastra fata de ei si o puternica solidaritate umana cu acesti oameni. Poporul din Gaza a suferit mult datorita unei blocade impuse de acum doi ani. Blocada a afectat toate serviciile vitale ce pot asigura continuitatea vietii. Si, de parca acest lucru nu era de ajuns, acesti oameni din Gaza sunt acum aflati sub ploate de foc din partea invadatorilor.

Drept raspuns la acestea si drept raspuns la tragediile continue la care a fost suspus poporul Palestinian in fata intregii lumi, Federatia Organizatiilor Islamice din Europa transmite urmatoarele:

Unu: Noi, Federatia Organizatiilor Islamice din Europa, condamnam folosind cele mai grele cuvinte asaltul barbaric initiat de invadatotii israeliti asupra poporului Palestinian aflat sub blocada in fasia Gaza. Armata Israeliana este considerata a fi cea mai puternica armata din regiune avand cel mai dezvoltat arsenal. Federatia condamna atacul considerandu-l nejustificat si in mod evident asociat cu crime de razboi, o practica inumana care isi bate joc de valorile morale ale celor ce traiesc in zona si care incalca toate standardele internationale si declaratiile ce privesc drepturile omului.

Doi: Federatia cere solutionarea rapida de catre toate partile responsabile aflate pe planeta, la nivel oficial si public in privinta incalcarii drepturilor omului. Federatia considera situatia din Gaza ca fiind o responsabilitate umana si morala ce nu poate tolera vreo urma de ezitare. In aceasta privinta, Federatia nu poate evidentia suficient importanta unei actioni a Uniunii Europene care trebuie sa preia controlul armatei israeliene ce continua aceste masacre. Federatia cere ridicarea imediata a blocadei impuse asupra unui milion si jumatate de Palestinieni din Fasia Gaza.

Federatia cere incetarea oricarui sprijin acordat statului invadator. israel continua sa ignore toate drepturile umane sustinute de legile internationale. Federatia Organizatiilor Islamice din Europa cere deasemenea unificarea fortelor Arabe care trebuie sa sprijine poporul Palestinian cu toate resursele posibile, tintind spre ridicarea blocadei si deschiderea trecerii Rafah care este singurul punct de trecere intre Gaza si restul lumii.

Trei: Federatia Organizatiilor Islamice din Europa constientizeaza marimea si puterea atacului ce are loc in fasia Gaza si consecintele umane ale acesteia. Acest lucru se adauga unei lipse de prim ajutor si necesarul de baza datorate blocadei. Aceasta tensiune si oroare este cultivata si de declaratiile oficialilor israeliti care spun ca nu vor inceta pana nu-si ating scopurile.

Patru: Federatia Organizatiilor Islamice din Europa cheama Musulmanii din toate partile Europei sa ia o atitudine de fratie cu poporul Palestinian, victimile anei atrocitati barbare, prin urmatoarele actiuni:

  1. Ruga catre Allah Preanaltul pentru incetarea suferintelor din Gaza, incetarea atacului care vizeaza Palestinienii inclusiv toti copiii, femeile, batranii si bolnavii. Indemnam toti Musulmanii sa faca adunari pasnice la toate moscheile si la toate asociatiile Islamice.
  2. Organizarea de activitati multiple, publice si media, care sa faca vazuta adevarata tragedie a atacului impotriva poporului Palestinian din Gaza. Reflectarea asupra gasirii unor modalitati de trezire a constiintei unor diverse societati Europene. Toate acestea, asigurandu-va ca respectati toate cerintele oficiale si legile statului in care rezidati.
  3. Incercarea de a initia activitati mai vaste umanitare care sa aibe scopul sprijinirii celor din Gaza, in vederea tratarii ranilor, asigurarea de provizii, mancare, medicamente si furnizarea de mijloace de mentinere a vietii in fata acestei calamnitati programata impotriva locuitorilor din fasia Gaza.

Ii cerem lui Allah sa ridice aceasta tragedie a poporului Palestinian! Ii cerem Lui sa aibe mila de martirii cazuti acolo! Ii cerem Lui sa vindece ranitii si sa opreasca devastarea pamantului! Ii cerem lui Allah sa binecuvanteze familiile si supravietuitorii lor cu toleranta, rabdare si fermitate! Ii cerem lui Allah Preanaltul sa readuca acestor oameni drepturile lor juste!

FIOE