miercuri, 11 februarie 2009

AMR in presa

Evenimentul Zilei, editia de sâmbătă, 10 Ianuarie 2009, articol semnat de :

Georgeta Petrovici
Feri Predescu
Andreea Pocotilă

"Opriţi războiul !", "Nu mai ucideţi copiii !" au fost câteva dintre mesajele pe care cei aproximativ 50 de membri ai comunităţii musulmane din România le-au transmis ieri oficialilor israelieni, în timpul unui miting de protest organizat în Bucureşti.

"Suntem alături de poporul palestinian. Numărul de morţi este foarte mare, mulţi sunt copii, peste 1.000 de case distruse. E un masacru", a spus unul dintre protestatari, doctorul Fariz Allaqtta, originar din Fâşia Gaza. Cu o zi în urmă, el a aflat că şi-a pierdut un nepot care locuia în zona de conflict.

Şi la Constanţa, aproape 100 de membri ai Asociaţiei Musulmanilor din România au protestat ieri pe platoul din faţa Casei de Cultură, cerând pace şi libertate în Gaza. De asemenea, musulmanii din Timişoara au manifestat în curtea moscheei din oraş în semn de solidaritate cu rudele lor din Fâşia Gaza. Ei nu au putut obţine de la primărie autorizaţia pentru miting în centrul oraşului, deoarece instituţia are abia de săptămâna viitoare program cu publicul.

Începând de azi, Centrul Cultural Româno- Arab şi Liga Arabă din Timişoara au demarat strângerea de materiale medicale, pe care le vor trimite în Fâşie. „În Gaza mor oameni nevinovaţi, iar fiecare arab din Timişoara are rude acolo. Nu putem sta fără să facem nimic“, a declarat Berengi Shapour, comisar în departamentul pentru străini în cadrul Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului."

Realitatea.net, editia de vineri, 09 Ianuarie 2009

Aproape o suta de persoane au participat astazi in fata Casei de Cultura din municipiul Constanta, la un protest fata de interventia militara din Fasia Gaza.
Tot o suta de oameni au manifestat si la Timisoara, in semn de solidaritate cu rudele lor din Fasia Gaza. Actiunea de protest a fost organizata de Asociatia Musulmanilor din Romania si comunitatea musulmana din Constanta.

Participantii au purtat pancarte pe care scria in limbile romana si engleza "Opriti razboiul", "Gaza are dreptul la libertate", "Unde sunt drepturile omului?", "Prizonieri in propria tara", "Deschideti granitele".

Manifestatia, care s-a desfasurat timp de aproape doua ore, a fost una pasnica, paticipantii fiind supravegheati de jandarmi si politisti.

Observatorul de Constanta, editia de sâmbătă, 10 Ianuarie 2009, reportaj realizat de Catalin PALIU

Membri ai Asociatiei Musulmanilor din Romania au organizat, ieri, la Casa de Cultura a Sindicatelor, un miting de protest pentru stoparea conflictelor armate din fasia Gaza.
Ei au scandat lozinci si au purtat pancarte cu mesaje pacifiste.

Image

Cateva zeci de cetateni membri ai Asociatiei Musulmanilor din Romania si reprezentanti ai comunitatii musulmane din Constanta au organizat, ieri, pe platoul de la Casa de Cultura a Sindicatelor din localitate, un miting de protest impotriva conflictelor armate din fasia Gaza. Purtand drapelul Palestinei si pancarte cu mesaje pacifiste, protestatarii au scandat pentru incetarea razboiului si ajutorarea civililor raniti in schimbul de focuri. „Stop razboiului”, „Prizonieri in propria tara” si „Salvati copiii din Gaza” sunt doar cateva din mesajele scrise in romana si engleza pe pancartele si esarfele purtate pe cap de cetatenii prezenti la mitingul de ieri. In multimea adunata pe platoul de la Casa de Cultura a Sindicatelor au fost si tineri, chiar si copii, care au purtat banderole albe si au scandat mesaje de solidaritate cu victimele conflictelor armate din fasia Gaza. „Dorim oprirea razboiului, ridicarea embargoului, deschiderea granitelor, pentru posibilitatea de a se da alimente, sa aiba si palestinienii un mod de viata omenesc, sa li se permita medicilor voluntari de la granita cu Gaza sa intre pentru tratarea ranitilor, iar cei care au murit sa beneficieze de un rit islamic de inmormantare”, a declarat Bari Nerdin, unul dintre cei aproape o suta de protestatari. De cand israelienii au pornit ofensiva terestra in fasia Gaza, autoritatile mai multor state din lume si-au exprimat pozitia vizavi de aceasta situatie, iar multe dintre ele s-au declarat impotriva conflictelor armate si pentru incetarea razboiului. „Vad ca peste tot in lume s-au ridicat multe voci, iar parerea mea este ca razboiul nu va mai continua mult timp”, a mai adaugat Bari Nerdin. Desi era programat pentru doua ore, de la 14.00 la 16.00, mitingul de ieri a durat mai putin de o ora, dupa care oamenii adunati la Casa de Cultura a Sindicatelor au plecat spre casa, cu speranta ca Israelul si Palestina vor cadea la pace in cel mai scurt timp posibil. Reamintim ca la inceputul acestui an, dupa o ofensiva aeriana, fortele armate terestre ale Israelului au patruns in fasia Gaza, atacurile fiind indreptate impotriva militantilor Hamas. Conflictele armate s-au soldat si cu victime in randul civililor, fiind inregistrate, pana in prezent, sute de morti si mii de raniti.

Viata In Suceava, editia de miercuri, 15 octombrie 2008, Articol semnat de Bogdan Bitca

"Sambata la Sucevita a avut loc conferinta anuala a musulmanilor din Romania. Anul acesta pentru prima data aceasta adunare s-a desfasurat la Sucevita. Membrii asociatiei au ales anul acesta Sucevita deoarece aceasta localitate este incarcata de istorie si vizita facuta a ramas in sufletele musulmanilor. Asociatia musulmanilor din Romania are ca scop promovarea intereselor comunitatii si are rolul armonizarii relatiilor dintre musulmani si celelalte religii."

Ziua de Constanta, editia de joi, 11 decembrie 2008

"COMUNICAT DE PRESĂ de la Uniunea Democrată Tătară

In aceaste zile de sarbatoare pentru comunitatea musulmana „Uniunea Democrata Tatara" in colaborare cu „Fundatia Timpuri Noi", „Fundatia Balcani","Liga islamica si culturala din Romania" si „Asociatia Musulmanilor din Romania" ,precum si doua Fundatii Umanitare din Turcia „IHH si IGMG" si-au unit fortele pentru a aduce o raza de bucurie celor nevoiasi(peste 2000 de pachete de carne), si in anumite situatii s-au daruit chiar si articole de imbracaminte si pături(situatii speciale). Secretarul UDT(Musin Bolat) impreuna cu o parte din membrii AMR a impartit in urmatoarele localitati: Mangalia,Tuzla, 23 August, Dulcesti,Mosneni, Pecineaga, Dobromir,Hagieni, 2Mai, Cotul Vaii, Albesti. Presedintele sucursalei UDT Bucuresti(Sali Ernis) impreuna cu membrii Fundatiei Balcani si Fundatiei Timpuri Noi a impartit in urmatoarele localitati: Medgidia, Valea Dacilor, Castelu,si partial Valul lui Traian si Constanta, Secretarul Fundatiei Balcani(Memet Hangai) impreuna cu membrii fundatiei pe care o reprezinta a impartit partial in Bucuresti, si nu in ultimul rand secretarul AMR (Bari Nerdin) impreuna cu IHH si IGMG, a acoperit Constanta, partial Bucuresti si o zona extinsa din Judetul Constanta.

Multumim pe aceasta cale celor care ne-au fost alaturi si ne-au sprijinit, precum si celor care ne-au semnalat situatiile speciale cu care se confrunta comunitatea noastra.

Multumim si administratiilor locale pentru amabilitatea lor.(Informatii privind persoanele nevoiase)

Multumim dobrogenilor ca ne-au inteles, si le uram la randul nostru „Sarbatori Fericite"(pentru acest sfarsit de an) asa cu si ei ne-au urat: „Bairam fericit"

Speram ca faptele noastre sa fie primite si pe placul creatorului care a spus: "Nu vor ajunge la Allah carnea nici sângele lor(animalelor sacrificate), ci va ajunge la El evlavia voastrã. ...Si binevesteste celor care sãvârsesc fapte bune!"

Cu deosebita stima

Naim Belgin (presedinte)"

Persoane de Contact

UNIUNEA DEMOCRATA TATARA